Pentue - Marsa & Barlo 2020-2021

Marsa synnytti 27.1.2021 yksitoista pentua. Pennut on alustavasti varattu.
Pentujen elämää voit seurata instagrammissa nimellä vastakarvaridgebacks

Pentueeseen odotan mustakirsuisia, ridgellisiä pääosin keskikokoisia- ja keskivahvuisia rhodesiankoiria, jotka sopivat niin perhe- kuin harrastuskoiriksi.

Marsa asuu omistajallaan Sannalla Liedossa Turun lähellä, mutta pennut tulevat syntymään luonani Valkeakoskella ja pentue rekisteröidään Vastakarva kasvattajanimen alle. Minuun ja koiriini on mahdollista päästä tutustumaan pääosin Valkeakoskella ja Marsaan taas Liedossa. Jos olet kiinnostunut pentueesta ja haluat lisätietoja, otathan yhteyttä!

Kaisa Kosonen, kosonen.kaisa@gmail.com, 040 963 8760Pentueen emä
Vastakarva Sisukas Revontuli "Marsa"
Omistaja Sanna Hiltunen (jalostuslainassa Kaisa Kosonen, Vastakarva)
Synt. 17.12.2016
Kasv. Kaisa Kosonen
Emä: CH TK1 RTK1 B'Watamu Ama By Silamja "Leona"
Isä: LC CH CIB CH Riziki Esteban Vihaio "Sisu"
Lonkat: B/B, Kyynärät: 0/0,
Selkä: LTV1, VA0, SP0
Purenta: Oikea, täysi purenta
Koko: korkeus n. 60cm, paino n. 30kg
Geenitestit:
JME (nuoruusiän epilepsia): terve, ei-kantaja
DM (degeneratiivinen myelopatia): terve, ei-kantaja
EOAD: terve, ei kantaja (vanhempien perusteella)
Ridgegeenitesti: r/r eli ridgetön
MH-luonnekuvaus: Marsan MH tulokset TÄÄLLÄ ja videolla TÄÄLLÄ

Marsa syntyi Vastakarva Sisukas -pentueessa 2016. Marsa oli pentueen ainut ridgetön pentu ja myin sen ystävälleni Sannalle "kotikoiraksi" ja se oli alunperin myös rekisteröity EJ-rekisteriin. Koska EJ-rekisteröinnin syy oli pelkästään kosmeettinen, saimme sen siirrettyä onneksi FI-rekisteriin ja näin ollen sen jälkeläiset rekisteröidään normaalisti FI-rekisteriin.

Marsa osoittautui iän myötä luonteeltaan, rakenteeltaan sekä terveydeltään erinomaiseksi, joten siksi ehdotin Marsan omistajalle Marsan jalostuskäyttöä.Marsa on ulkomuodon osalta jalostustarkastettu vuonna 2019 ja samoin MH-luonnekuvaus on suoritettu 2019. Marsa on osallistunut muutaman kerran rotuyhdistyksemme epäviralliseen näyttelyluokkaan hyvällä menestyksellä. Marsalla on myös maastojuoksukilpailuista yksi SERT.

Vaikka Marsa on ridgetön rhodesiankoira, tulee pennuilla olemaan todennäköisesti kaikilla ridge, koska isäuros on geenitestattu ridgedominantiksi. Marsa on pienehkö, keskivahva ja elegantti narttu, jolla on hyvät mittasuhteet ja luusto. Sillä on kaunis pää, tummat silmät ja kuiva, pitkä kaula. Emältään sen on perinyt tiiviit, pyöreät käpälät. Marsa liikkuu reippaasti ja korrektisti. Ridgettömyyden takia Marsaa ei ole käytetty virallisissa näyttelyissä, mutta se on ollut ROP-lemmikki rotuyhdistyksen isoimmassa erikoisnäyttelyssä vuonna 2018.

Marsa on ollut täysin terve koko elämänsä eikä se ole ontunut tai kärsinyt herkästä ihosta, vatsasta tai tulehduksista. Se syö kaikkea ja omaa hyvän ruokahalun. :)

Marsa asuu Liedossa Sannan ja kahden muun rhodesiankoiranartun kanssa. Marsa on lauman nuorin ja laumassa on hyvä harmonia. Marsa tulee hyvin toimeen urosten ja pentujen kanssa sekä pääosin vieraiden narttujenkin kanssa. Se on usein välinpitämätön ihmisiä kohtaan kuten rhodesiankoirat usein ovat, mutta tutustuu pian vieraisiinkin.

Marsa on melko energinen ja elää aktiivista elämää. Se lenkkeilee paljon vapaana ja sen kanssa on harrastettu vinttikoirien maastojuoksukisoja sekä MEJÄä. Sillä on intoa jäljestyksessä, mutta oikean riistan hajut välillä hairahduttavat vielä verijäljeltä. Marsan kanssa on kiva harrastaa ja se palkkaantuu hyvin namipaloilla ja jokseenkin myös lelulla.

Sporttiset ulkoilmalajit ovat enemmän Marsan omistajan mieleen, mutta uskoisin, että sen kanssa voisi hyvin harrastaa myös esim. tokoa tai agilitya.

Kotona Marsa viihtyy hyvin lähellä ihimisiä tai talouden muita koiria ja nukkuu mielellään vieressä sekä peiton alla. Marsa leikkii paljon talouden muiden koirien kanssa ja saa ne usein leikkimään esimerkiksi tökkimällä nenällään. Epäilyttävissä tilanteissa Marsalta löytyy tarvittaessa myös vahti- ja puolustusviettiä ja sillä on myös jokseenkin saalis- ja riistaviettiä.


Pentueen isä
Perfect Barlo Lakota Löwenschwanz "Barlo"
Omistaja Tuuli Leivo
Synt. 5.3.2018
Kasv. Lívia Lakotová
Emä: Corca Habeebah Of Shingamonga
Isä: Kangelani's Perfect Choise
Lonkat: B/B, kyynärät 0/0
Selkä: LTV0, SP0, VA0
Purenta: Oikea, täysi purenta
Koko: 68cm, 47kg

Marsa 2,5 vuotta

Marsa