Harkitsetko rhodesiankoira hankintaa?

Tiida & Lemmy - pienet rhodesiankoiranpennut näyttävät suloisilta ja viattomilta, mutta vaativat aikaa ja panostusta koulutuksen ja uusien asioiden opettelemisen osalta


Haluaisitko rhodesiankoiranpennun?

- Tutustu rotuun ja sen ominaisuuksiin, luonteenpiirteisiin, perinnöllisiin sairauksiin ym. esimerkiksi internetissä, mm. www.ridgeback.fi (Suomen Ridgeback yhdistys).
- Tutustu rodun edustajiin myös livenä. Useat kasvattajat ja harrastajat päästävät mielellään rotuuntutustujia näkemään koiriaan arkielämässä/kotona, vaikka et olisi vielä pennun hankinnasta päättänytkään. :) Ainakin meille on tervetulleita myös "rotuun tutustujat" eikä pelkästään "pennun ostajat". :)
- Jos olet kiinnostunut meillä syntyvästä pentueesta ja sen vanhemmista, ota rohkeasti yhteyttä jo vaikka heti.

Odotan pennunostajilta
- Harkintakykyä mm. pennun hankinnan sopivan ajankohdan sekä rotuvalinnan osalta. Rhodesiankoiraa ei kannata hankkia pelkästään sen kivan ulkomuodon takia.
- Yhteydenottoa minun suuntaan mahdollisesti jo ennen pentujen syntymää. On mukava tutustua mahdollisiin pennun hankkijoihin hyvissä ajoin.
- Oikeaa asennetta koiran kanssa elämiseen! Rhodesiankoira kaipaa suhteellisen aktiivista elämäntyyliä. Se voi sopia hyvin niin yksineläjän kuin lapsiperheen koiraksi, erilaisten lemmikkien pariin ja erilaisiin asumisympäristöihin, mutta se ei sovi pihakoiraksi eikä myöskään liian kiireiseen elämäntilanteeseen, jossa koiralle ei ole aikaa päivittäin.
- Rhodesiankoira kaipaa nuorena (noin 8vk-18kk) aikaa sosiaalistamiseen eli uusiin asioihin ja ympäristöihin tutustumiseen sekä perusasioihin kuten tottelevaisuuden ja sisäsiisteyden opetteluun päivittäin. Iän myötä se kaipaa tietysti myös liikuntaa ja muita aktiviteettejä.
- Yhteydenpitoa minun suuntaan myös pennun muutettua uuteen kotiin. En luonnollisestikaan odota viikottaista raporttia pennun kuulumisista, mutta näkisin pentuja etenkin kasvuiässä mieluusti ja autan mielelläni kaikessa pennun kasvuun ja elämään liittyvissä asioissa. Kuulen mielelläni myös pennun/koiran luonteenpiirteistä sekä terveysasioista.


Annan pennunostajille
- Suomen Kennelliittoon rekisteröidyn rotupennun, joka on terveystarkastettu eläinlääkärin toimesta, tunnistusmerkitty sirulla, madotettu säännöllisesti ja ensimmäisten 7-8-viikon aikana suuresti rakastettu sekä sosiaalistettu toisiin koiriin, vieraisiin ihmisiin ja lapsiin.
- Pennun mukana kattavat hoito-ohjeet sekä paljon tietoa rodusta, pennun vanhemmista ja pennun kasvusta
- Yhteisiä pentutapaamisia ja erilaisia koulutus- ja koiraharrastuksiin tutustumistapahtumia omistajien kiinnostuksen mukaan ensimmäisinä vuosina
- Tuen pennun omistajille koko koiran eliniän ajan kaikissa asioissa, joissa osaan neuvoa ja auttaa :)